Kunstwerk toont Amsterdamse Dam aan slechtzienden

Image source - Pexels.com


Blinden en slechtzienden kunnen vanaf woensdag de gebouwen van de Dam in Amsterdam in miniatuur voelen in een kunstwerk. Gebouwen zoals De Nieuwe Kerk, het Koninklijk Paleis, de Bijenkorf en het Nationaal Monument werden door kunstenaar Streetart Frankey in een verhoogd, gestructureerd formaat gerepliceerd met begeleidende tekst die ook in braille staat.

Het kunstwerk is van brons en heeft de vorm van de betonnen barricades in Lego-stijl in het gebied. De gebouwen staan ​​op de noppen bovenaan het blok. Het kunstwerk heeft een QR-code, die verwijst naar een gratis audiotour die meer vertelt over de veertien gebouwen rond de Dam.

De originele betonblokken zijn eind 2017 op de Dam geplaatst als antiterrorismemaatregel. “Het is mooi als een betonblok waar niemand aan denkt ineens een iconisch object kan worden waar mensen aan willen denken”, aldus de kunstenaar, die het werk in opdracht van de ondernemersvereniging voor de Dam maakte.

De ondernemersvereniging wil dat de betonblokken in de toekomst plaats maken voor natuurstenen banken. “Tot die tijd willen we bezoekers het verhaal achter de gebouwen op de Dam laten beleven met het kunstwerk en de audiotour”, aldus voorzitter Richard Francke.

Vorig jaar maakte Streetart Frankey ook een kunstwerk voor de ondernemersvereniging: Een Lego beeld van zanger Andre Hazes op de Dam.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door frankey (@streetartfrancey)

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?