Kruidenmixen bevatten vaak weinig kruiden: Consumentenbond

Image source - Pexels.com


Een potje kruidenmix bevat vaak weinig kruiden en specerijen. De rest van de mix bestaat uit goedkope vulstoffen zoals zout, suikers of groenten. Deze informatie komt uit een rapport van de Consumentenbond op basis van een steekproef.

De vleesmixen van Lidl en Aldi bestaan ​​voor driekwart uit zout. De kruidenmix van Jumbo bestaat voor 80 procent uit paneermeel en bevat volgens de Consumentenbond “slechts 0,04 procent”. De salademixen van Calvé bevatten voornamelijk suiker en maximaal 12 procent kruiden. Maggi’s runderstoofmix bestaat voor een groot deel uit meel.

“De naam en de verpakking doen vermoeden dat er veel kruiden in deze mixen zitten”, zegt Consumentenbond-directeur Sandra Molenaar. “In werkelijkheid proppen fabrikanten ze vol met goedkope ingrediënten. Dat is misleidend en in het geval van zout ook ongezond.” De mix voor kip traditioneel van Verstegen is goed voor meer dan de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

De Consumentenbond wil strengere regels die het toevoegen van grote hoeveelheden zout verbieden. Misleidende verpakkingen moeten worden aangepakt, vindt de vereniging. “Steeds blijkt dat we dit niet aan de fabrikanten kunnen overlaten”, zegt Molenaar.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?