Koninklijke familie viert Koningsdag 2022 in Maastricht

Image source - Pexels.com


Het Nederlandse koningshuis is van plan om volgend jaar Koningsdag in Maastricht te vieren. De populairste feestdag van Nederland vindt aansluitend plaats op woensdag 27 april, de 55e verjaardag van koning Willem-Alexander.

Willem-Alexander zal de festiviteiten bijwonen met leden van zijn directe familie en uitgebreide leden van de koninklijke familie. De persdienst van de regering maakte de aankondiging, maar maakte niet bekend welke familieleden verwacht werden bij te wonen.

De nationale Koningsdag-evenementen van 2020 zouden ook in Maastricht plaatsvinden, maar werden geannuleerd als gevolg van de eerste golf van de coronaviruspandemie. Maastricht had destijds een “verrassend en veelzijdig” programma beloofd, dat de “kleurrijke regio en cultuur” van de Limburgse hoofdstad zou laten zien. Evenementen zouden om 11.00 uur beginnen met een rondleiding door de stad, slingerend van de Sint Servaasbrug naar Vissersmaas, Het Bat, Graanmarkt, Onze Lieve Vrouweplein en Bredestraat, alvorens te eindigen op het Vrijthof.

Het thema zou ‘Leef Maastricht’ zijn en dat wordt nog een keer geprobeerd, waarbij innovatie en traditie centraal staan ​​door de ogen van de diverse Maastrichtenaren. “In 2020 hadden we al een prachtig programma. Dat wordt volgend jaar de basis voor ons feest, want er was veel animo onder alle deelnemers en andere betrokkenen”, aldus burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht.

In plaats daarvan bracht de koning Koningsdag 2020 door in paleis Huis ten Bosch met koningin Máxima en hun dochters, prinsessen Amalia, Alexia en Ariane. De vijf brachten Koningsdag 2021 ook in een afgezwakte aangelegenheid door op de High Tech Campus in Eindhoven. Die evenementen waren in het geheim gepland en waren vanwege het coronavirus gesloten voor het publiek.

De burgemeester zei verheugd te zijn dat koning Willem-Alexander volgend jaar weer zal proberen de stad te bezoeken. “Zeker na de verschrikkelijke periode van het coronavirus kijkt Maastricht enorm uit naar de verjaardag van de koning. We zijn klaar om er weer een feestje van te maken.”

Het wordt de negende keer dat Willem-Alexander Koningsdag viert nadat hij de troon besteeg.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?