Koning bedankt Maastricht voor “onvergetelijke” Koningsdag

Image source - Pexels.com


Koning Willem-Alexander bedankte Maastricht voor een “onvergetelijke dag” nadat hij zijn 55e verjaardag in de stad had doorgebracht. Hij werd vergezeld door zijn vrouw en dochters, evenals door zijn broer prins Constantijn en schoonzus Laurentien. Ook Bernhard junior en zijn vrouw Anette, Maurits en Marilene, en Pieter-Christiaan en Anita waren bij de feestelijkheden aanwezig.

“Dit ligt al twee jaar in het vat, maar is niet zuur geworden”, aldus de koning volgens NU.nl. “Twee lange jaren van collectief verdriet, waarin Limburg werd getroffen door de coronaviruspandemie en een watersnoodramp. Daarom zijn we zo dankbaar dat het vat weer openging en dat we in alle rust en veiligheid kunnen vieren. Dat is niet iedereen gegeven , zoals te zien is op slechts een paar honderd kilometer verderop in Oekraïne.”

De festiviteiten begonnen met een presentatie van het Limburgse leven, waarbij de grote diversiteit van de regio Zuid-Limburg werd getoond, van wandelen in de heuvels tot een mini-Pinkpop festival. Daarna kregen de Royals een kijkje in het studentenleven in Maastricht, waar de vele internationale studenten in de stad werden tentoongesteld met muziek en dans op de Graanmarkt en een flashmob om steun te betuigen aan het Oekraïense volk.

In het Europese levensgedeelte van de tour hielpen de Royals met het leggen van de laatste tegels in de “Poort naar Europa”, en de koning en kroonprinses Amalia sloegen de eerste twee herdenkingsmunten van het Verdrag van Maastricht

Om het culturele leven in de regio te laten zien, kregen de Royals een voorproefje van carnaval en maakten ze kennis met de vele verenigingen in de stad. De route vervolgde zich met het ‘Bourgondische leven’, waar de koninklijke familie hielp bij het bereiden van lokale gerechten en genoot van een optreden van Andre Rieu.

Het bezoek van de Royals eindigde op het Vrijthof met een optreden van de Limburgse band Roween Heze, het zingen van het Wilhelmus en een paar dankwoorden.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?