Kindertekeningen van prinses Beatrix geveild voor 11.000

Image source - Pexels.com


Vijf tekeningen van de toen 8-jarige prinses Beatrix zijn dinsdagavond geveild voor 11.000 euro, 8.510 euro exclusief veilingkosten. Veilinghuis Van Spengen verwachtte dat de kindertekeningen van de voormalige Nederlandse koningin tussen de 3.000 en 5.000 euro zouden opleveren, meldt NU.nl.

De tekeningen werden geveild in één lijst met een foto van de prinses met haar zussen en ouders. Er zijn twee tekeningen met prinsessen, een met prinsessen in wijde jurken en opgestoken haar, een andere van een prinses en een koningin die op paddenstoelentronen zitten. De andere drie zijn natuurtekeningen met daarop verschillende paddenstoelen en een vogel in een nest. De tekeningen zijn gesigneerd “Trix” of “Beatrix”.

De Deense koninklijke familie was ooit eigenaar van de tekeningen. Ze schonken ze aan de familie die ze op de veiling bracht.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Al drukte op Schiphol voor vakantieweekend

Mensen die dit vakantieweekend via Schiphol reizen, kunnen op de luchthaven weer drukte en lange wachtrijen verwachten. Schiphol kampt met personeelstekorten, met name op het

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?