Keukenhof start met bollen planten voor volgend jaar

Image source - Pexels.com


Vanaf vandaag beginnen Keukenhof-medewerkers met het planten van 7 miljard bollen voor het seizoen van volgend jaar. Het enorme bloemenpark is verheugd om weer bezoekers te verwelkomen – iets dat de afgelopen twee jaar onmogelijk was vanwege de pandemie van het coronavirus. Het park beperkt het aantal bezoekers echter tot 45.000 per dag, zegt directeur Bart Siemerink tegen NU.nl.

“De coronacrisis was natuurlijk verschrikkelijk, ook voor ons. Maar het heeft ons wel aan het denken gezet”, zegt Siemerink. “Het was een lang gekoesterde wens van ons en de buurtbewoners om de drukte te beperken. Het systeem waarmee we dagelijks en met tijdslots tickets verkopen, blijft bestaan.” Ook de Efteling en Beekse Bergen maakten bekend dat ze een reserveringssysteem blijven gebruiken.

In 2019 – vóór de pandemie – ontving Keukenhof een record van 1,5 miljoen bezoekers, wat zich vertaalt naar meer dan 60 duizend mensen op drukke dagen. Dit zorgde voor lange files buiten en in het park. Volgend jaar verwacht Siemerink zo’n 1 miljoen bezoekers.

De bollen die vanaf vandaag de grond in gaan zijn te bewonderen van 24 maart t/m 15 mei 2022. Keukenhof is acht weken open. “Deze week maken we voor de 73e keer Keukenhof. De bollen zijn geleverd. We moeten weer vooruitkijken”, aldus Siemerink.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?