Kamperen bij Dutch Grand Prix gaat niets boven festival, zegt burgemeester

Image source - Pexels.com


Dat er in Zandvoort een camping komt voor Formule 1-bezoekers, maakt de Nederlandse Grand Prix niet tot een verhuld festival, zei Zandvoortse burgemeester David Moolenburgh tegen de NOS in reactie op kritiek vanuit de evenementenbranche.

“Een tijdje geleden hebben we een vergunning afgegeven voor een tijdelijke camping naast het circuit. Het is een camping zoals we er zo veel hebben in Zandvoort”, aldus Mooleburgh. Hij voegde eraan toe dat plannen voor entertainment en catering ter plaatse “volledig werden teruggeschroefd” zodra de coronavirusregels voor de Grand Prix duidelijk werden. “Het is alleen bedoeld om te slapen.”

Volgens Moolenburgh is de site ook vooral bedoeld voor vrijwilligers die tijdens de Grand Prix op het circuit werken. De camping biedt plaats aan 5000 mensen. De helft van deze capaciteit is bestemd voor bemanning, zei hij.

“Op een festival slaapt ook het overgrote deel van het publiek op het terrein. Dit is een relatief kleine camping in verhouding tot het aantal bezoekers”, aldus de burgemeester. De Grand Prix zou naar verwachting zo’n 105 duizend bezoekers per dag ontvangen, maar met de coronavirusregels kan slechts tweederde van de stoelen worden gevuld.

Moolenburgh voegde toe dat hij begrijpt waarom de evenementenindustrie van streek is. “Maar dat is een gevolg van de keuzes die ze in Den Haag maken. We zijn in ieder geval heel blij in Zandvoort dat we in een beperkte setting de Formule 1 kunnen blijven organiseren.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?