Jongeren delen hoogstwaarschijnlijk toegang tot streamingdiensten

Image source - Pexels.com


Consumenten met een abonnement op videostreamingdiensten zoals Netflix, Videoland of Disney+ delen steeds vaker hun accountgegevens. Reden hiervoor is de prijs: het combineren van abonnementen kost al snel enkele tientallen euro’s per maand. Vooral jongeren doen dit omdat ze minder regelmatig televisie kijken, meldt vergelijkingswebsite Pricewise.

In 2020 zei 28 procent dat ze niet betaalden voor een videostreamingdienst die ze gebruikten. Nu kijkt 34 procent op het account van iemand anders, ontdekte Pricewise in een onderzoek dat werd uitgevoerd met het onafhankelijke bureau Panel Inzight. 28 procent van de circa 1.000 respondenten geeft aan hun inloggegevens met iemand anders te delen.

De prijs is vaak de reden om inloggegevens uit te wisselen, zegt Jeroen Snellen, telecomexpert bij Pricewise. “Als je voor de drie populairste streamingdiensten het goedkoopste abonnement kiest, ben je al snel tussen de 20 en 25 euro per maand kwijt.” Volgens hem spreken sommige consumenten ook af om de prijs te delen en zetten ze automatische overschrijvingen op elkaar in om de verschillende diensten te delen.

Bijna een kwart van de Nederlanders maakt helemaal geen gebruik van streamingdiensten. Dit omvat veel boomers, van wie 42 procent hun shows niet streamt. Volgens Pricewise blijven ouderen trouw aan ‘het oorspronkelijke lineaire tv-kijken’. Ook nemen ouderen vaker een compleet pakket af, inclusief internet, televisie en telefonie. Jongeren willen vaker alleen internet.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?