Irma Sluis gaat tv-programma maken met doven en slechthorenden

Image source - Pexels.com


Populair gebarentolk Irma Sluis gaat een Nederlands televisieprogramma maken met doven en slechthorenden. Het programma, het eerste in zijn soort, werkt samen met radio-dj Igmar Felicia, zo maakte KRO-NCRV woensdag bekend. Sluis maakt haar debuut als presentatrice op het programma, dat 13 november van start gaat op NPO Zapp.

Het programma heeft de Engelstalige titel Handen omhoog. Zes teams zullen deelnemen aan de eerste uitzending, bestaande uit een kind en een beroemde partner. In elk team heeft één persoon een gehoorstoornis, de ander niet. De zes teams voeren taken uit waarbij ze alleen in gebarentaal kunnen communiceren.

Elke week valt er een team af totdat één duo zich winnaar mag noemen van de Hands Up Trophy 2021. De omroep KRO-NCRV wil dat Hands Up een nieuwe brug bouwt die alle slechthorenden en de Nederlandse samenleving met elkaar verbindt.

Tolk Nederlandse Gebarentaal Irma Sluis noemt het een grote eer om aan het programma te mogen werken. “Het is zo mooi om te zien hoe enthousiast, respectvol en geïnteresseerd iedereen is, voor en achter de schermen”, zegt de nieuwe presentator. Naast het programma op NPO Zapp biedt KRO-NCRV online een basiscursus gebarentaal aan.

Sluis won het afgelopen anderhalf jaar aan populariteit door haar rol bij de coronaviruspersconferenties van het inmiddels demissionaire kabinet. Haar interpretatie van het woord “hamsteren” kreeg veel publieke aandacht. Door de populariteit van Sluis is de belangstelling voor de opleiding gebarentolken aan de Hogeschool Utrecht toegenomen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?