Houd je ook aan Covid-regels tijdens sinterklaasvieringen, zegt kabinet

Image source - Pexels.com


Het kabinet hoopt dat mensen voorzichtig Sinterklaas vieren, vooral in de buurt van oudere familieleden. “Sinterklaas is echt een feest dat je viert met opa en oma en de kleinkinderen”, aldus minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. “Maar als je dat wel doet, doe dan ook een zelftest zodat Sinterklaas een feest blijft en geen feest wordt voor het virus.”

Zowel hij als minister van Justitie Ferdinand Grapperhaus benadrukten een “dringend advies” om maximaal vier gasten thuis te ontvangen. Indien nodig kunnen mensen Sinterklaas vieren “via WebEx”, zei Grapperhaus, verwijzend naar de beveiligde videobelservice die veel wordt gebruikt voor overheidsbijeenkomsten. Hij vindt het niet nodig om Sinterklaas af te blazen. “Schrijf nog steeds een gedicht.”

Grapperhaus prees de “oud-Hollandse traditie” namelijk Sinterklaas “Met gedichten, met verrassingen, met pepernoten en leuke cadeautjes.” “Heel te onderscheiden van de kerstman bijvoorbeeld. Daar hou ik helemaal niet van.” De minister prees ook de mensen die weer “zich richten op wat nodig is”, waardoor de druk op de gezondheidszorg daalt. Hij noemde dit een “waardeloze tijd” voor de horeca en theaters. “We moeten elkaar een beetje helpen. Ik kan het niet beter maken dan het is.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?