“Had vanaf het begin moeten weten”, zegt RTL-directeur over seksueel wangedrag op The Voice

Image source - Pexels.com


RTL Programmadirecteur Peter van der Vorst noemde het “pijnlijk” dat de zender niet op de hoogte was van het grensoverschrijdende gedrag achter de schermen bij The Voice. Van der Vorst zei in de talkshow Beau dat ook na specifiek navraag van RTL bij producer ITV of er iets was dat ze moesten weten, er niets werd gemeld.

Afgelopen zomer riep BOOS-programmadirecteur Tim Hofman oud-deelnemers van talentenjachten op om zich te melden als ze een slechte ervaring hadden tijdens de show. Van der Vorst zei dat hij dat ‘absoluut niet wist’.

“Als we hadden geweten dat de bandleider van The Voice zeer ongepaste berichten naar kandidaten had gestuurd, hadden we hem ontslagen”, aldus Van der Vorst. In tegenstelling tot wat voormalig Voice-producer John de Mol donderdag beweerde in BOOS. Wel vindt Van der Vorst dat Rietbergen een dominante positie innam in het programma. “Natuurlijk deed hij dat”, zei Van der Vorst.

RTL zal geen apart onderzoek doen naar de beschuldigingen van seksueel wangedrag. In plaats daarvan zal de tv-zender deelnemen aan het onderzoek van ITV met advocatenkantoor Van Doorne. Van der Vorst zei dat het programma in ieder geval niet snel zal terugkeren. “Het is een programma waar mensen met plezier aan hebben deelgenomen en dat nu is aangetast. Het format is erg sterk. Maar het zal niet op korte termijn terugkeren.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?