Grootste Amsterdam Dance Event-feest, AMF, geannuleerd vanwege Covid-regels

Image source - Pexels.com


Het Amsterdam Music Festival (AMF), het grootste feest van het Amsterdam Dance Event (ADE), gaat dit jaar niet door vanwege de beperkingen van het coronavirus. De organisatoren lieten weten het evenement met slechts 75 procent van de aanwezigen niet te kunnen organiseren, volgens de nieuwe beperkingen die het kabinet dinsdag heeft aangekondigd.

De AMF stond gepland voor 16 oktober met 40 duizend aanwezigen op volle capaciteit en optredens van dj’s Afrojack, Tiesto, Nicky Romero, Armin van Buuren en David Guetta. Het evenement was al uitverkocht. Dit is het tweede jaar dat de AMF niet door kan gaan vanwege het coronavirus.

“We hebben je liefde nodig op die speciale avond op 16 oktober in het kloppend hart van Amsterdam – de Johan Cruijff ArenA. We hebben je energie nodig. We hebben je mooie lachende gezichten nodig. We hebben jullie nodig om elkaar weer te omhelzen. We hebben jullie nodig om van AMF je ontsnapping te maken en deze reis opnieuw met ons te maken. Maar de Nederlandse regering heeft andere plannen”, aldus AMF op Facebook. “We hebben er alles aan gedaan om je weer op de dansvloer te herenigen, maar de wereld is nog steeds op een zeer surrealistische plek en we zullen je helaas nog een jaar moeten missen.”

Festivalorganisator ALDA zei te hopen de AMF volgend jaar, op zaterdag 22 oktober, te kunnen houden.

Een woordvoerder van het ADE laat aan NU.nl weten dat het in gesprek is met de gemeente Amsterdam over de mogelijkheden om het meerdaagse dance-event te houden. “Het feit dat AMF is afgelast, betekent niet dat het hele Amsterdam Dance Event is afgelast”, aldus de woordvoerder. “Met de maatregelen die nu zijn afgekondigd zien we zeker kansen om een ​​ADE te organiseren en gaan we nu met de gemeente bekijken hoe we dit vorm kunnen geven.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?