Grand Prix-muziekacts om betaald te krijgen; Nog steeds geen festival, zegt gemeente

Image source - Pexels.com


De muzikanten en dj’s die dit weekend optreden tijdens de Dutch Grand Prix tussen de races in Zandvoort, worden betaald voor hun optredens, zo maakte de organisatie maandag bekend. Ondanks dat het meerdaagse Formule 1-evenement muziekacts zal hebben, en een camping waar bezoekers kunnen overnachten, is de Grand Prix zeker “geen vermomd festival”, aldus een woordvoerder van de gemeente Zandvoort.

Prins Bernhard, mede-eigenaar van het circuit van Zandvoort, kreeg vorige week kritiek nadat bekend werd dat hij artiesten vroeg om gratis op te treden bij de Grand Prix. De muziekindustrie was verontwaardigd en noemde het een verkeerd signaal om artiesten niet te betalen voor hun werk – vooral gezien het feit dat de evenementenindustrie nog steeds grotendeels niet kan functioneren vanwege de beperkingen van het coronavirus. Davina Michelle, die beloofde het volkslied gratis te zingen tijdens het evenement, zei dat ze dat alleen zou doen als de andere artiesten betaald zouden krijgen.

“Het entertainmentprogramma van de Formule 1 is aangepast”, aldus de Nederlandse Grand Prix-organisatie. “Met verschillende dj’s uit verschillende plaatsen wordt het publiek vermaakt op de tribunes. We zijn vereerd en blij dat Davina het Wilhelmus gaat uitvoeren voor onze racefans”, aldus een woordvoerder.

Dat de Dutch Grand Prix door kan gaan met duizenden aanwezigen, muziekoptredens en zelfs een camping, verbijstert velen in de evenementenbranche. De huidige coronavirusbeperkingen laten alleen kleine eendaagse festivals toe. Festivals zoals Lowlands werden specifiek geannuleerd omdat ze kampeerfaciliteiten bieden voor bezoekers. Ook ergert de sector zich dat de overheid maar ternauwernood reageerde op boze protesten van meer dan 100 duizend festivalorganisatoren en aanwezigen.

Volgens het kabinet is het Formule 1-evenement toegestaan ​​omdat bezoekers vaste zitplaatsen hebben – een van de redenen waarom grote concerten en festivals tot nu toe zijn verboden, is dat bezoekers rondscharrelen en veel contact hebben met veel mensen.

Volgens de gemeente Zandvoort is de Grand Prix zeker geen verhuld festival. “De handelingen zijn bedoeld om mensen op hun stoel te houden”, aldus de gemeente. “Volgens de richtlijnen van de overheid moeten mensen blijven zitten.”

Radio 538, de naamgever van de Official 538 Dutch Grand Prix Village-camping voor duizenden mensen en de sponsor van de Dutch Grand Prix, zei dat het “de verbijstering van de evenementensector begrijpt”. Het radiostation zendt uit vanaf de camping, maar beloofde tijdens de uitzendingen de coronavirusbeperkingen te respecteren. De Dutch Grand Prix beloofde ook dat er geen georganiseerde activiteiten of feesten op de camping zullen zijn.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?