Gezondheid Min. heeft concertorganisator gevraagd om geen dansevenementen te organiseren

Image source - Pexels.com


In grote afwijking van het “dansen met Jansen” van deze zomer, heeft demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge maandag concertorganisator MOJO gevraagd om de komende periode geen dansevenementen te organiseren, met het oog op aanstaande versoepelingen van de coronamaatregelen. “Eigenlijk zijn we gevraagd om dansen te verbieden”, zegt MOJO-directeur Ruben Brouwer in Op1.

Het kabinet houdt dinsdag een persconferentie waarin bekend wordt gemaakt hoe de maatregelen rondom het coronavirus er de komende tijd uit gaan zien. Bronnen dicht bij het kabinet zeiden dat social distancing wordt geschrapt, toegangspassen voor het coronavirus in meer settings verplicht worden, volledige voetbalstadions worden toegestaan ​​en evenementen zonder vaste stoelen worden toegestaan ​​met een capaciteit van 75 procent.

Volgens Brouwer heeft De Jonge geen verklaring gegeven waarom MOJO dansen zou moeten verbieden of waarom evenementen niet vol kunnen zitten, maar voetbalwedstrijden wel. “We zijn nu uitgepraat over de inhoud. Als je de discussie wilt aangaan, wordt er weer gezegd: maar het OMT! Terwijl het kabinet op geen enkele manier kan uitleggen waarom de regel van slechts 75 procent opkomst moet worden nageleefd”, zegt Brouwer. zei. “Het kabinet is zich er terdege van bewust dat er met die 75 procent bezetting geen goed evenement georganiseerd kan worden. Alleen met veel materiaal kun je iets goeds maken. Soms begin je pas bij de laatste 10 procent van de bezoekers geld over te houden.”

MOJO en anderen in de evenementenbranche begrijpen niet waarom het kabinet zo dwars zit, zegt Brouwer. “We hebben aantoonbaar bewezen dat het risico bij een concert of evenement kleiner is dan wanneer je mensen thuis ontvangt. We werken met toegangspassen, we weten wie kaartjes heeft gekocht. Al deze maatregelen maken de kans dat mensen besmet raken aantoonbaar klein.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?