Gemeenten nemen maatregelen om eerste Koningsdag-drukte in twee jaar onder controle te krijgen

Image source - Pexels.com


Gemeenten in Nederland nemen maatregelen om de drukte op Koningsdag morgen, de eerste back-to-normale Koningsdag sinds de pandemie toesloeg in 2020, in de hand te houden, meldt NU.nl. Aangezien dit het eerste landelijke evenement is sinds de regering de meeste beperkingen op het gebied van het coronavirus heeft afgeschaft, wordt een zekere mate van uitbundigheid verwacht.

Feestvierders in Amsterdam mogen niet meer dan één glas alcohol bij zich hebben om overlast door openbare dronkenschap te voorkomen. “Een fust of sixpack telt als meerdere drankjes”, zegt de gemeente Amsterdam op haar website. “Winkels verkopen één blikje of flesje alcohol per persoon.” Volgens Het Parool gaat de politie streng controleren op varen onder invloed en ander gevaarlijk gedrag op de Amsterdamse grachten.

Eindhoven verbood glas en blikjes voor Koningsdag. Op het station komt een “ruilpunt” waar reizigers drankjes uit blik of glas in een plastic beker kunnen schenken.

Maastricht, waar koning Willem-Alexander en zijn gezin jarig zijn, lijkt geen alcoholspecifieke maatregelen te nemen. Maar er komt extra cameratoezicht en een deel van de binnenstad is aangewezen als veiligheidsrisicogebied, zodat de politie daar preventief kan zoeken, meldt RTV Maastricht.

Utrecht gaat crowdmanagementmaatregelen gebruiken die in het verleden effectief zijn gebleken, zegt een woordvoerder van de gemeente tegen DUIC.

Meerdere gemeenten lieten aan NU.nl weten geen aanvullende maatregelen te nemen. “Net als voorgaande jaren bereiden we ons voor op een gezellige dag, waarbij we de situatie met ondernemers, beveiligers, handhavers en politie continu monitoren”, aldus een woordvoerder van de gemeente Breda.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?