Geen grote incidenten aangezien de drukte toestroomt naar de festiviteiten van Koningsnacht

Image source - Pexels.com


De eerste Koningsnacht in twee jaar verliep zonder noemenswaardige incidenten. In veel steden feestten mensen als pre-pandemische tijden en het was lekker druk. De gemeenten Utrecht en Apeldoorn moesten mensen oproepen om niet meer naar de binnenstad te komen omdat het te druk was.

Vanwege de drukte heeft Apeldoorn uit voorzorg de ME ingezet, meldt Omroep Gelderland. Laat op de avond liet de gemeente Gelderland op Twitter weten dat het te druk was in de binnenstad.

De gemeente Utrecht liet rond 22.30 uur weten dat alle publieksevenementen voor Koningsnacht in de binnenstad vol waren. De stad riep mensen op om niet meer naar de binnenstad te komen. Eerder op de avond riep de gemeente mensen al op om vanwege de drukte niet meer naar Vredenburg en Stadhuisplein te gaan. Een woordvoerster van de gemeente zegt dat de oproep is uitgegaan om te voorkomen dat de situatie uit de hand loopt. Ze zei dat voor zover ze weet, de sfeer goed bleef.

Koningsnacht in Amsterdam was ‘aangenaam druk’, zegt een politiewoordvoerder. Volgens haar waren er veel politieagenten op straat. De politie was niet verrast door de drukte, aangezien de Koningsnacht-festiviteiten van de afgelopen twee jaar werden geannuleerd vanwege de pandemie van het coronavirus. Maar halverwege de avond waren er nog geen grote incidenten gemeld. Volgens haar is geen bericht goed bericht.

Ook de Haagse binnenstad zat dinsdagavond vol met mensen die de tiende editie van The Life I Live festival bezochten. “Het is ontroerend dat we na twee jaar corona nu met zoveel mensen in een gemoedelijke sfeer weer in de stad zijn”, zegt woordvoerder Mark Boulas van de organisatie. De Oekraïense band Go_A, die vorig jaar als vijfde eindigde op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam met het nummer SHUM, opende het gratis muziekfestival. De Amsterdamse band Jungle By Night sloot het festival af.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?