Evenementensector verbijsterd door toekenning van Grand Prix, maar geen festivals

Image source - Pexels.com


Festivalorganisator ID&T snapt niet dat voetbalwedstrijden in volle stadions worden gespeeld en dat de Formule 1 in Zandvoort ook door kan gaan met publiek, maar dat festivals met meer dan 750 mensen verboden zijn. De organisatie vindt het onbegrijpelijk dat het kabinet naar verwachting vrijdagavond bekend maakt dat deze maatregel voorlopig niet versoepeld wordt.

ID&T, verantwoordelijk voor onder meer Mysteryland, Awakenings en Sensation, vindt dat Nederland “een pioniersrol” heeft ingenomen door te testen tijdens de Fieldlab-evenementen. “Het is nu mogelijk om op allerlei plekken evenementen te bezoeken, zoals Freedom Day in het VK, Lollapalooza in de VS, Exit in Servië en de aangekondigde versoepeling voor evenementen tot 75.000 bezoekers in België, en we staan ​​met lege handen Nederland is altijd wereldleider geweest als het gaat om het professioneel organiseren van festivals en staat nu achter in de rij, 10 tot 15 jaar terug in de tijd gegooid door het overheidsbeleid”, aldus Rosanne Janmaat, operationeel directeur van ID&T Group.

“Het is ook niet meer mogelijk om onze bezoekers uit te leggen dat volle voetbalstadions blijkbaar mogelijk zijn en met 70.000 man naar de Formule 1 gaan, met alle logistieke uitdagingen die daarbij horen, en het enige wat we ‘veilig’ kunnen doen is om samenkomen met 750 mensen, wat gewoon niet rendabel te maken is.”

ID&T was eerder kritisch over de maatregelen voor festivals. De organisator spande samen met andere organisaties een kort geding aan tegen de overheid om meer duidelijkheid af te dwingen. Dit werd uiteindelijk niet nagestreefd wegens gebrek aan juridische gronden.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?