Evenementensector om te protesteren tegen Covid-regels in verschillende steden

Image source - Pexels.com


Groningen en Nijmegen deden zaterdag 21 augustus mee aan de landelijke demonstratie van de evenementenbranche. Volgens de organisatie hebben 470 festival- en evenementenorganisatoren, evenementenlocaties en leveranciers aangegeven de straat op te gaan.

Eerder werd bekend dat er vreedzame demonstraties komen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Partijen uit Den Haag doen mee aan de protestmars in Rotterdam. Vanaf 14.00 uur vinden er demonstraties plaats in de steden. Mensen die willen deelnemen kunnen zich inschrijven op de website van de Unmute Us-campagne en de marsroutes vinden.

Bezorgd premier Mark Rutte maakte vrijdag tijdens een persconferentie bekend dat discotheken en nachtclubs tot 1 november gesloten blijven. Festivals vinden pas in ieder geval 20 september plaats. Kort daarna werd de evenementensectordemonstratie aangekondigd.

Organisatoren van onder meer Lowlands, DGTL, North Sea Jazz, Best Kept Secret, A State of Trance en Soenda willen met de demonstratie een signaal afgeven aan de overheid. Ze eisen dat evenementen vanaf 1 september weer op volle capaciteit mogen plaatsvinden.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?