Europese snelwegen zaterdag weer vol, voorspelt ANWB

Image source - Pexels.com


Op zaterdag zullen de Europese snelwegen overvol zijn door miljoenen vakantiegangers die op weg zijn naar of terugkeren van hun vakantie, voorspelde de Koninklijke Nederlandse Touring Club (ANWB).

Reizigers uit Nederland moeten wachten tot na 10.00 uur voor vertrek op zaterdag als ze de drukste uren willen vermijden. Ook automobilisten moeten indien mogelijk hun vertrek uitstellen tot zondag, waarschuwde de ANWB.

In Frankrijk werden rond het middaguur files van meer dan 900 kilometer verwacht.

Op de snelweg in het Rhônedal wordt het komend weekend extreem druk, voorspelde de Franse verkeerspolitie. Ook op andere noord-zuidroutes in Frankrijk werden deze zaterdag veel reizigers verwacht. Ook op de A6/A7 rond Parijs, ook wel bekend als de Route du Soleil, en ter hoogte van de Mont Blanc-tunnel op de N205 moet rekening worden gehouden met langere wachttijden.

Ook de wegen tussen Bologna en Rimini op de A14 in Italië staan ​​komend weekend bomvol.

Zowel in het noorden als in het zuiden van Duitsland zal het dit weekend druk zijn op de wegen door veel automobilisten richting Italië en Kroatië. Ook op de A3 van Passau naar Suben in Oostenrijk en op de A5 rond Karlsruhe zullen waarschijnlijk lange files ontstaan.

Daarnaast kan er verkeer plaatsvinden op de A10/A11 tussen Salzburg, Villach en de Sloveense Broder. In Zwitserland kunnen chauffeurs een vertraging van 45 minuten verwachten voordat de Gotthard-tunnel op de A2 in beide richtingen gaat. Ten slotte kan het in Spanje zowel in het noorden als in het zuiden van het land tot files komen.

Vorige week, op Zwarte Zaterdag, waren er files van meer dan duizend kilometer op de Franse snelwegen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?