Eerste aankomstfeestje Sinterklaas afgelast vanwege risico op Covid-besmettingen

Image source - Pexels.com


De pandemie van het coronavirus heeft het Sinterklaasseizoen van dit jaar zijn eerste klap toegebracht. Vanwege toenemende besmettingen en nieuwe beperkingen heeft de Sinterklaascommissie in Zoeterwoude besloten haar aankomstfeest in de Klaverhal aanstaande zaterdag te annuleren, meldt Omroep West.

“Het is voor ons onmogelijk om met de coronamaatregelen veilig 400 kinderen de Klaverhal binnen te laten”, zegt Martie Paats, voorzitter van de Sinterklaascommissie in Zoeterwoude-Dorp. “Als we alle mensen die de Klaverhal willen binnenkomen moeten controleren op een CoronaCheck-app, dan duurt dat uren. En 1,5 meter afstand houden is ook onhoudbaar omdat de kinderen zich gaan mengen.”

“Voor zaterdag hadden we een heel mooi programma georganiseerd. Er stond een dansvoorstelling gepland, de burgemeester zou aanwezig zijn geweest en we hadden een kleurwedstrijd georganiseerd met mooie prijzen”, aldus Paats. De commissie probeerde een alternatief aankomstfeest in de open lucht te organiseren. “Een aankomst buiten zou natuurlijk prachtig zijn, maar daar hadden we eerder mee moeten beginnen. Als je zoiets buiten wilt organiseren, moet je ruim zes weken van tevoren vergunningen aanvragen bij de gemeente. een week.”

Het aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland schiet de pan uit, met de afgelopen week gemiddeld 10.492 mensen per dag positief getest op het virus. Het kabinet heeft zaterdag de coronamaatregelen aangescherpt om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge waarschuwde maandag dat de regering mogelijk al vrijdag nog meer beperkingen moet invoeren. Ook zei hij dat hij lockdown-achtige maatregelen niet kon uitsluiten.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?