Dutch Design Week begint vandaag met focus op duurzaamheid

Image source - Pexels.com


In Eindhoven gaat zaterdag de negendaagse Dutch Design Week (DDW) van start. Op tientallen plekken in de stad kunnen bezoekers kennismaken met het werk en de ideeën van ontwerpers uit binnen- en buitenland. Tentoonstellingen, lezingen, awardshows, feesten en meer maken allemaal deel uit van de Dutch Design Week.

De aandacht zal dit jaar vooral gaan naar de mogelijkheden om minder te produceren maar beter te ontwerpen.

Het thema dit jaar is Het Grote Nummer. “Met dit thema pleit DDW enerzijds voor minder. Minder verbruik, minder producten en dus minder afval. Duurzamere producten met een hogere kwaliteit waardoor de consument anders omgaat met producten”, aldus DDW.

Ontwerpers creëren meer en dragen zo ook bij aan het produceren en verkopen van meer, aldus DDW. “Steeds meer ontwerpers willen het verschil maken. Productontwerpers die nadenken over volledig circulaire producten, nieuwe vormen van lokale productie introduceren of producten ontwerpen die consumenten doen nadenken over het gebruik en de echte waarde.”

De Dutch Design Week duurt tot 24 oktober. Aan de tentoonstellingen nemen ruim 2.600 ontwerpers deel.

Voor een aantal evenementen en voor bezoeken aan eventuele cafés, restaurants of bars is een bewijs van Covid-19-vaccinatie of een negatieve coronavirustest vereist.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?