Directeur De Balie wil debatcentrum omvormen tot religieuze instelling om open te blijven

Image source - Pexels.com


Directeur van Debatcentrum De Balie in Amsterdam, Yoeri Albrecht, wil van het debatcentrum een ​​religieuze instelling maken. Volgens Albrecht kan op deze manier het debatcentrum open blijven tijdens een lockdown.

“Ik ga morgen naar de KvK om de status te wijzigen”, zegt de directeur in het tv-programma WNL op Zondag.

De directeur van het debatcentrum was te gast in het programma om de huidige coronamaatregelen te bespreken. De horeca en de culturele sector kunnen momenteel niet rekenen op versoepeling van de beperkingen. “Op deze manier wil ik het gesprek aangaan waarom de culturele sector twee jaar lang als een onderdeel van de “niet-essentiële” sector is beschouwd, terwijl ik denk dat cultuur voor veel mensen een belangrijke manier van leven is. Net zoals religie dat kan zijn.” zei Albrecht.

Door van De Balie een religieuze instelling te maken, zou hij het debatcentrum kunnen heropenen onder de huidige beperkingen van het coronavirus. “Ik begrijp niet waarom je op de Veluwe samenkomt om een ​​2000-jarige te bespreken, maar niet samenkomt in hartje Amsterdam om een ​​boek van een maand geleden te bespreken”, zei de directeur.

Albrecht suggereerde The Church of Reason of The Left Church als mogelijke namen. Hij benadrukte dat het gesprek geen grap was.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?