Dierentuin Rotterdam laat mensen stemmen op naam gorillababy


Dierenpark Rotterdam laat tot 24 maart via haar website stemmen op de naam van haar nieuwe babygorilla. De mannelijke westelijke laaglandgorilla werd op 11 februari onverwacht geboren uit zijn 26-jarige moeder Aya en 25-jarige vader Bokito.

De drie Afrikaanse naamkeuzes zijn: Amadi, wat ‘geluk’ betekent, Ajabu, wat ‘wonder’ betekent en Anayo, of ‘godzijdank’. De namen beginnen allemaal met een “A”, omdat het een traditie is om de baby een naam te geven met dezelfde eerste letter van de naam van de moeder.

De dierentuin beschreef de geboorte als “zeer welkom, maar niet gepland”. De moeder, Aya, werd zwanger ondanks het ontvangen van anticonceptie zoals gereguleerd door het European Endangered Species Program. Volgens de website van de dierentuin worden de westelijke laaglandgorilla’s ernstig bedreigd door verlies van leefgebied, stroperij en oorlog.

De gorilla-baby heeft verschillende broers en zussen, waaronder oudere zus Ayba die volgens de dierentuin regelmatig “kraambezoeken” brengt aan de moeder en baby. Bezoekers kunnen de baby ook zien tijdens dierentuinbezoeken.

Lees ook:  Enkele waarschuwingen, nog geen boetes als culturele sector protesteert Covid lockdown

Plaats een reactie