De Weldoener Blond uitgeroepen tot beste Nederlandse bier van 2022

Image source - Pexels.com


De Weldoener Blond Bier van Brouwerij Maallust is uitgeroepen tot Beste Bier van Nederland 2022. De bekendmaking is gedaan tijdens het Nederlands Bierproeverij Festival, dat donderdagavond van start ging in de Grote Kerk in Den Haag.

“Daar zijn we zo trots op!” riep de brouwerij uit in een reactie op haar socialemediakanalen. De Weldoener won eerder de prijs als beste blonde bier van het land en 28 anderen wonnen gouden medailles in verschillende categorieĆ«n. In totaal wonnen 96 bieren verschillende prijzen.

“Van alle 29 gouden medailles zijn wij het bier met de meeste punten”, aldus Brouwerij Maallust. Ze versloegen een recordaantal van 550 bieren die voor de wedstrijd waren ingezonden door 144 verschillende brouwerijen.

VERKOZEN TOT HET BESTE BIER VAN NEDERLAND šŸ† Onze Maallust Weldoener Blond Bier is het allerbeste bier van Nederland. En…

Geplaatst door Bierbrouwerij Maallust op donderdag 19 mei 2022

Het festival maakt deel uit van de negende Week van het Nederlandse Bier ooit. Tijdens het festival, dat nog tot en met zaterdag duurt, stellen tientallen brouwers 250 van hun beste bieren voor aan het publiek. Er zullen ook masterclasses worden gegeven over verschillende onderwerpen, variƫrend van de geschiedenis van bier tot het combineren van bier met barbecue of kazen.

Tot en met 29 mei vinden in heel Nederland ook andere biergerelateerde activiteiten plaats. Denk aan proeverijen, open dagen, rondleidingen, wandelroutes door hopvelden en kleinere regionale festivals.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geĆÆnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?