Complete Pride Amsterdam, inclusief Canal Parade, gepland dit jaar


De 2022-editie van Pride Amsterdam wordt weer het volledige negendaagse evenement, inclusief de Canal Parade, zo maakten de organisatoren vrijdag bekend. De positieve kijk op het coronavirus maakt Stichting Pride Amsterdam hoopvol dat dit jaar extra bijzonder wordt.

“Ondanks alle beperkingen hebben we de afgelopen twee jaar het maximale uit Pride Amsterdam gehaald. Van tv-uitzendingen en kleine bijeenkomsten tot de grootste Pride Walk in jaren”, zegt Lucien Spee de Castillo Ruiz, directeur van Stichting Pride Amsterdam in een persbericht. “Maar dat we de botenparade hebben gemist en alles eromheen is een feit. Daarom ben ik heel blij dat we toestemming hebben gekregen om het vergunningtraject voor een volledige Pride-week te starten.”

“We maken nu een organisatie-inhaalsprint en gaan er samen met alle partners voor zorgen dat de 25ste editie van de Canal Parade onvergetelijk wordt”, zei hij.

Dat de Canal Parade de afgelopen twee jaar door de pandemie niet kon doorgaan, maakt 2022 extra bijzonder. Dit jaar zijn de 25e Canal Parade, de 10e Pride Walk en het 5e Pride Park.

Lees ook:  The Voice verliest sponsoring, jurylid na beschuldigingen van seksueel wangedrag

Pride Amsterdam is van 30 juli tot 7 aug., met de botenparade op zaterdag 6 aug.

Plaats een reactie