Buitenlandse molens draaien mee met ‘jubileum’ molens in Nederland

Image source - Pexels.com


Molenaars in het hele land proberen zaterdag zoveel mogelijk windmolens tegelijk te laten draaien om het 50-jarig jubileum van het Gilde van Vrijwillige Molenaars te vieren. Ook molens in het buitenland doen mee.

Ter ere van het jubileum krijgen de 778 Nederlandse molenaars ook steun van minimaal 24 molenaars uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Zweden, Hongarije, Bulgarije en Nieuw-Zeeland. Ook de molenaars in het buitenland zullen zich aan de Nederlandse tijd houden.

Het gilde spreekt van een recordpoging in de toekomst, maar officieel is dat dit jaar niet het geval. “Als we voor het Guinness Book of Records willen gaan, is dat heel officieel bij notarissen en zo. Daar hebben we dit jaar niet voor gekozen, maar de bedoeling is dat we er volgend jaar wel voor gaan”, aldus een woordvoerder. voor het gilde.

Het Gilde van Vrijwillige Molenaars is een belangenorganisatie die in 1972 is opgericht en 2.600 leden telt, waaronder ongeveer 1.500 gecertificeerde molenaars, een groot aantal leden in opleiding, molengidsen, jeugdleden en donateurs. In Nederland zijn er nog zo’n 40 professionele molenaars, de overige zijn vrijwilligers.

De molens draaien tussen 11.00 en 12.00 uur.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?