BOOS-producent verontschuldigt zich nadat video’s met vrouwonvriendelijke opmerkingen naar boven komen

Image source - Pexels.com


BOOS-producer Tim Hofman verontschuldigde zich voor zijn vrouwonvriendelijke opmerkingen tijdens een interview in 2012. Hofman is de producer van This is The Voice, dat achter de schermen seksueel misbruik en machtsmisbruik aan het licht bracht bij de talentenjachtshow The Voice of Holland.

In een interview met speelkameraadje Zimra Geurts zei Hofman: “Ze staat met iedereen op de foto omdat ze wat grotere tieten heeft dan de rest van Nederland.” Gevolgd door: “Ik heb een fooi, laten we eens een tiet zien.” Hij liet Geurts ook voor zich poseren en zei achteraf: “Nou, nu heb ik een stijve.”

Een paar jaar later onthulde Anna Nooshin tijdens een interview met vlogster dat er achter de schermen bij BBNVara meerdere seksuele relaties gaande waren onder collega’s en vertelde hij dat hij ook seksuele relaties had gehad met een paar van zijn collega’s.

Hofman verontschuldigde zich zaterdag in een interview met het AD voor de opmerkingen. “Het was verkeerd. Ik schaam me voor wat ik heb gezegd”, zei de producer.

Hofman zei dat de opmerkingen over Geurts tien jaar geleden backstage plaatsvonden tijdens Spuiten en Slikken, een programma dat draaide om drugs en seks. “Sindsdien heb ik veel geleerd over homofobie, racisme, vandalisme. Het was verkeerd.”

Voor de show This is the Voice vroeg Hofman mensen die tijdens een talentenjacht seksueel grensoverschrijdend gedrag hebben ervaren zich te melden. Tientallen vrouwen mailden hem met beschuldigingen tegen coach Jeroen Rietbergen, rechter Ali B en zanger voormalig coach Marco Borsato.

Tijdens het BOOS-programma beschuldigden 19 vrouwen Rietbergen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Twee vrouwen dienden een aanklacht in tegen Ali B. Een van de vrouwen zei dat Ali B haar had verteld dat er meer vrouwen waren die hij tot slachtoffer had gemaakt. Eerder werd bekend dat zanger Marco Brosatio tijdens zijn functie als coach bij The Voice of Holland en The Voice Kids meerdere kandidaten en medewerkers zou hebben aangeraakt zonder hun toestemming. Zes mensen meldden zich bij BOOS aan, waaronder drie minderjarigen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?