Bloemencorso Bollenstreek keert na twee jaar terug

Image source - Pexels.com


Na twee jaar afgelastingen gaat het Bloemencorso Bollenstreek op 23 april weer van Noordwijk naar Haarlem, volgens de website van het evenement.

De parade omvat een reeks praalwagens met bloemen die ingewikkelde ontwerpen vormen, waaronder dieren zoals papegaaien en eenden. Dit jaar bestaat de parade 75 jaar.

“Ja, we gaan rijden”, verklaarde paradevoorzitter Willem Heemskerk. “We blazen nu het stof van de vrachtwagens die al twee jaar geduldig staan ​​te wachten in verschillende loodsen van telers en exportbedrijven. Ondertussen zijn er ook een aantal nieuwe ontwerpen gemaakt. Allemaal heel spannend.” Heemskerk sprak ook zijn trots uit dat de parade voor het eerst wordt geassocieerd met Immaterieel Erfgoed Nederland en onder de vlag van UNESCO Immaterieel Erfgoed van de Mensheid zal opereren.

Plannen voor de parade worden geheim gehouden. “Op 11 maart zullen we het nieuws eerst delen met alle deelnemers en de meest betrokken vrijwilligers”, aldus Heemskerk. “Tot die tijd hou ik het nog even stil.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?