Bekentenis van aanranding zal tv-expert toch niet buitenspel zetten

Image source - Pexels.com


Iets meer dan twee weken nadat hij stopte bij Vandaag Inside te midden van publieke verontwaardiging over een “anekdote” die hij vertelde over hoe hij in de jaren zeventig een bewusteloze vrouw met een kaars binnendrong, is Johan Derksen vanaf maandag terug in het televisieprogramma, zei hij tegen AD.

De show is vanaf maandag weer in de lucht met alle drie de presentatoren – Derksen, Wilfred Genee en Rene van der Gijp. Derksen gaf geen verdere toelichting, maar zegt dat Talpa Network, dat de show uitzendt, later op woensdag een verklaring naar buiten zal brengen.

Twee weken geleden veroorzaakte Derksen opschudding door te zeggen dat hij in de jaren zeventig een dronken, bewusteloze vrouw met een kaars heeft binnengedrongen – tot vermaak van zijn co-hosts. Een dag later kwam hij terug op de verklaring en zei dat hij de kaars op een voetstuk tussen haar benen had geplaatst. Talpa Network eiste dat Derksen zich verontschuldigde tijdens de uitzending van donderdagavond, maar in plaats daarvan liet hij weten te stoppen met het programma.

Volgens NU.nl blijkt nu dat Derksen niet is afgetreden vanwege de publieke verontwaardiging, maar omdat het drietal geen steun kreeg van de Talpa-directie.

Volgens AD heeft het netwerk achter de schermen hard gewerkt om het programma terug te geven, omdat het een van de best scorende programma’s op SBS6 is.

Johan Derksen heeft de afgelopen jaren voor veel opschudding gezorgd in Nederland, vooral vanwege racistische opmerkingen en grappen over LHBTQI+-mensen. Hij beweerde dat hij doodsbedreigingen ontving nadat hij Turkije een “shitland” noemde en suggereerde hij dat homomannen overdrijven als ze praten over geweld tegen de LGBTQI+-gemeenschap. Daarvoor zei hij ook dat homomannen gemakkelijker uit de kast zouden komen als ze meer karakter hadden. Hij vergeleek de zwarte politica Sylvana Simmons met een aap, rapper en activist Akwassi met Zwarte Piet. Hij zei dat voetbalclubs “naar de kloten gaan” als ze gevestigd zijn in buurten waar veel Marokkaanse gezinnen wonen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?