Amsterdamse nachtclubs uitverkocht voor geplande heropening Covid-protest

Image source - Pexels.com


Nachtclubs in Amsterdam hebben alle tickets voor hun geplande heropening uitverkocht uit protest tegen de Nederlandse coronavirusmaatregelen. De organisaties die betrokken waren bij het evenement, genaamd De Nacht, zeiden dat er 15.000 tickets beschikbaar waren. De clubs moesten de afgelopen twee jaar grotendeels de deuren sluiten.

Ook podia in andere steden in het land doen mee, zoals 013 in Tilburg, Patronaat in Haarlem, Fluor in Amersfoort, De Helling in Utrecht en Annabel in Rotterdam. De actie werd vorige week bekend gemaakt door brancheorganisatie Nachtbelang en het Amsterdams Clubs Overleg (OAC) via een video op Instagram. De initiatiefnemers zeiden het beu te zijn dat het nachtleven in de plannen van het kabinet om de samenleving te heropenen nog niet is meegenomen. Volgens de huidige regels moet de horeca om 22.00 uur sluiten en is toegewezen zitplaatsen verplicht.

Vertegenwoordigers van de sector hebben maandag overleg gevoerd met minister van Economische Zaken Micky Adriaansens. Na afloop van de bijeenkomst zei Pieter de Kroon van de OAC dat de nachtclubs uit protest alsnog hun deuren zullen openen.

Vrijdag gaf Adriaansens al aan dat er geen vervroegde versoepeling van de maatregelen voor nachtclubs komt voor de volgende herziening van het coronavirusbeleid op 15 februari. Ook waarschuwde ze dat ondernemers die zich niet aan de regels houden een boete riskeren.

Volgens De Kroon hadden de vertegenwoordigers een “goed gesprek met de minister. Ze wil vrijdag een frisse kijk op de situatie bieden”, zei hij.

Een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken laat weten dat Adriaansens tijdens het overleg goed naar de ondernemers heeft geluisterd en naar hun ervaringen heeft geluisterd. “Ze hebben ideeën naar voren gebracht over hoe ze een verantwoorde opening voor ogen hebben. Het ging daarbij vooral om zaken als ventilatie, capaciteit, deurbeleid.” Ook werden toegangspassen voor het coronavirus besproken, maar niet specifiek het 1G-beleid dat vereist dat iedereen zich moet laten testen op coronavirus, ongeacht de vaccinatie- of herstelstatus voordat hij een horecabedrijf betreedt, aldus de woordvoerder.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?