Amsterdam streeft ernaar WorldPride 2026 te hosten

Image source - Pexels.com


Amsterdam zou in 2026 voor het eerst WorldPride hosten, zegt Amsterdam Pride-directeur Lucien Spee de Castillo Ruiz in een interview met De Telegraaf.

“We moeten een baken van hoop en een voorbeeld zijn voor alle landen in de wereld waar homoseksualiteit nog steeds illegaal is en soms zelfs met de dood wordt bestraft”, zei De Castillo Ruiz.

Toch heeft Nederland nog wat werk voor de boeg als het een goed voorbeeld wil geven voor LHBTQ+-rechten, aldus de Pride-directeur. “We moeten hier weer wakker geschud worden. Tijdens de WorldPride komt de hele wereld kijken hoe we het deden op het gebied van homorechten.” Er zullen wettelijke veranderingen moeten komen, zei De Castillo Ruiz, bijvoorbeeld door zogenaamde homo-conversietherapieën te verbieden.

Als WorldPride in 2026 naar Amsterdam komt, is het precies 25 jaar geleden dat het homohuwelijk in Nederland legaal werd.

Vorig jaar werd de 21e WorldPride gehouden in Kopenhagen en Malmö. In oktober 2022 wordt bepaald of Amsterdam over vijf jaar gastheer is van de WorldPride.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?