Amsterdam Light Festival viert 10e editie met oude favorieten

Image source - Pexels.com


De tiende editie van het Amsterdam Light Festival vindt plaats van 2 december t/m 23 januari 2022 onder de naam Vier Licht. Meer dan 20 lichtkunstwerken zullen ‘s avonds worden getoond in de oostelijke partij van het stadscentrum van de hoofdstad. Volgens de organisatie zijn dit publieksfavorieten en de meest memorabele werken van het afgelopen decennium.

Mensen kunnen de show per boot of te voet bewonderen. Volgens de organisatie is het thema een verwijzing naar het jubileum, maar “ook naar het feit dat we het festival weer samen mogen vieren”. In de vorige editie waren boottochten en wandelroutes onmogelijk vanwege de beperkingen van het coronavirus.

Op verzoek van het publiek worden onder meer Light a Wish (verlichte en uitvergrote paardenbloempluis), Ghost Ship (het 17e-eeuwse spookschip Flying Dutchman als lichtprojectie op ‘schermen’ van water) en Moonburn (een massieve ballon met lichtgevende verf).

Het doel van het Amsterdam Light Festival is om de donkere wintermaanden artistiek te verlichten. Volgens de organisatie trokken de negen voorgaande edities 6 miljoen bezoekers met 270 kunstwerken.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?