Amsterdam centrum, grachten vullen zich met Koningsdag feestvierders

Image source - Pexels.com


De Koningsdagfestiviteiten in Amsterdam gaan van start. Tegen het einde van de ochtend werd het centrum steeds drukker. De eerste boten vol feestvierders liggen op de grachten. En in het Vondelpark is de vrijmarkt begonnen, meldt Het Parool.

De sfeer is heel feestelijk, met luide muziek van partyboten die zich vermengen met die van speakers op straat. Een gestage stroom mensen trekt van Amsterdam Centraal Station naar het stadscentrum als feestgangers van buiten de hoofdstad arriveren. De dagjesmensen zijn een gemêleerd gezelschap van kinderen, ouderen, vrienden en stellen.

Tegenwoordig vinden er meerdere muziekfestivals en feesten plaats in Amsterdam, waaronder Oranjebloesem in het Olympisch Stadion en het Kingsland Festival in de RAI. Ook in de buitenwijken van de hoofdstad zijn er feesten, waaronder Loveland van Oranje in het Meerpark in Amsterdam Oost. Tickets voor sommige festivals zijn uitverkocht, maar hoopvolle mensen kunnen hun geluk beproeven op Ticketswap.

Feestvierders in het centrum van Amsterdam mogen slechts één alcoholische drank op straat. Winkels mogen er ook maar één per persoon tegelijk verkopen en supermarkten mogen geen gekoelde alcoholische dranken verkopen. Een sixpack of een minifust telt als meer dan één drankje, benadrukte de stad. Alcohol is niet toegestaan ​​in de treinstations of in treinen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?