281.000 gemiddeld afgestemd op SBS6 haarduitzending

Image source - Pexels.com


SBS6 was op eerste kerstdag populair met een knetterende vuuruitzending van vier uur ‘s avonds. Gemiddeld bekeken 281.000 mensen het beeld, waarmee het programma in de top 25 van best bekeken uitzendingen belandde, meldt Stichting Kijkonderzoek (SKO) zondag.

In totaal keken 1,7 miljoen mensen gedurende vier uur naar de brand gedurende ten minste één minuut. De kijkpiek was rond 20.30 uur toen bijna 400.000 mensen het vuur op de achtergrond speelden. SKO vermoedde dat deze piek ontstond doordat veel mensen klaar waren met eten en uit nieuwsgierigheid een glimp wilden opvangen.

Met gemiddeld 281.00 kijkers had SBS6 betere zaken dan Kerst 2020. De haard kreeg toen om 20.30 uur concurrentie van de Disney-film Frozen. Gemiddeld keken 242.000 mensen naar Frozen.

De hashtag ‘open haard’ was de hele avond trending op sociale media, de meningen waren verdeeld. Sommige mensen op Twitter vonden het uitzenden van een brand onzin, terwijl anderen het een leuk idee vonden. Veel mensen ergerden zich eraan dat het SBS6-logo de hele tijd zichtbaar was.

24 Kitchen zond van 10.00 tot 22.00 uur non-stop beelden uit van een sudderende pan ragout op haar YouTube-kanaal. In sommige gevallen is de ragoutpan ook te zien op de tv-zender van 24 Kitchen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?