Tijd voor een nieuwe zorgverzekering in 2022!

Image source - Pexels.com


Ja heb ik gedaan! Gisteren is dan eindelijk het besluit over onze zorgverzekering 2022 gevallen. En jij? Heeft u de tijd genomen om uw zorgverzekering voor het komende jaar te kiezen?

Vergelijk zorgverzekeringen 2022

Beslissingen in het zorgbeleid in 2022!

Ook dit jaar hebben we gekozen voor een heel eenvoudige: een basisverzekering natura met aanvullende beperkte tandbescherming. Voor de een het maximale eigen risico, voor de ander alleen het verplichte eigen risico.

Stap 5: Vink keuzevrijheid aan

Controleert of alle ziekenhuizen 100% worden vergoed onder de eigendomsverzekering, dat ik niet per ongeluk een polis had met een beperkt aantal ziekenhuizen. Dat was stap 5 in het stappenplan voor je zorgverzekering 2022: Check de keuzevrijheid.

Stap 6: neem een ​​beslissing

Dan stap 6: neem de beslissing. Dat is nog het moeilijkste. Ik twijfel eigenlijk nog over fysiotherapie – of ik die toch niet mee moet nemen. Ik kan het gewoon toevoegen – en dat kan ik doen tot 31 januari. Je huidige contract moet je vóór 31 december opzeggen, maar je kunt in januari voor het nieuwe kiezen.

Beslissen over uw zorgverzekering

Stap 7: zorgverzekering afsluiten

Als je eenmaal je keuze hebt gemaakt, is het een fluitje van een cent: online solliciteren en klaar. Tenminste, als u een polis heeft gekozen waarvoor geen medische keuring nodig is.

Kan de aanvraag worden afgewezen?

Bij de meest uitgebreide aanvullende verzekering kan een verzekeraar vragen of hij u wil verzekeren. Dit kan ook leiden tot een afwijzing. Kies je – net als wij – alleen voor de basisverzekering en een minimale toeslag, dan is dat geen probleem. Voor de basisverzekering geldt immers een acceptatieplicht: de verzekeraar mag uw aanvraag niet afwijzen.

Ziektekostenverzekering

Oude zorgverzekering opzeggen

Als u een nieuwe zorgverzekering afsluit, wordt de vorige zorgverzekering per direct beëindigd; de nieuwe verzekeraar doet dat. Daar heb je geen omkijken naar en het gaat heel vlot. Je hoeft niets te doen.

Grote besparing bij overstappen

Hoeveel hebben we bespaard met de omschakeling? Vergeleken met niets doen, namelijk de oude polis laten lopen zoals dit jaar, is het verschil € 427. Hoe dan ook – ik heb ook de nodige wijzigingen in de dekking aangebracht. Enerzijds werd het eigen risico voor mij aangepast naar 385 € (voorheen 885) en anderzijds werd de aanvullende verzekering (behalve de tandheelkundige bescherming) afgeschaft.

geld besparen

Vergelijk met exact dezelfde dekking

Als ik exact dezelfde verzekeringen die we nu hebben vergelijk met wat die bij onze huidige zorgverzekeraar zou kosten (inclusief groepskorting) … dan zijn we € 344 goedkoper. Dus voor dezelfde dekking – makkelijk te verdienen zou ik zeggen! Of we de juiste beslissing hebben genomen, valt nog te bezien, dat kom je pas achteraf te weten.

Neem de tijd om flink te besparen

Het is nu 28 december en we zitten in lockdown. De kans is dus niet zo groot dat je echt geen tijd hebt om rond te kijken bij je zorgverzekeraar. Als je dat nog niet hebt gedaan, snap ik het helemaal: het is gewoon niet erg leuk of zo. Maar een paar honderd euro besparen is toch hartstikke leuk?

Nog maar een paar dagen om uit te kiezen!


Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?