Compensatie hoge energierekening

Image source - Pexels.com


Hoge energieprijzen zorgen voor problemen voor de laagste inkomens. De energierekening is een extra belasting voor het voor u beschikbare budget. Het kabinet stelt hiervoor 200 miljoen euro extra beschikbaar.

Extra bijdrage van de gemeente

De vergoeding gaat via de gemeente. Iedereen met een inkomen onder of net boven het sociaal minimum kan aankloppen voor een subsidie ​​van rond de € 200,- om de hoge energierekening te betalen.

Elektriciteitsrekening

Naast een verlaging van de energiebelasting

Deze bijdrage komt bovenop de eenmalige verlaging van de energiebelasting die al is toegezegd. Dit om ervoor te zorgen dat huishoudens met een gemiddeld energieverbruik komend jaar circa € 400,- minder energiebelasting gaan betalen.

Financiële hulp voor mensen met een laag inkomen

De gemeenten gaan door met het doorontwikkelen van het systeem, het streven is om in het eerste kwartaal van 2022 te kunnen beginnen met uitbetalen. Het ministerie van Sociale Zaken adviseert dat burgers hulp kunnen aanvragen bij financiële problemen. Een regeling met de energieleverancier is vaak een optie en de gemeente kan ook op andere manieren helpen. Iedereen kan op Geldfit.nl een financiële fitheidstest doen om een ​​goed beeld te krijgen van de situatie.


Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?