Zorgen over zakelijke banden tussen zoon van Italiaanse maffiabaas, wethouder Amstelveen


Het OM maakt zich zorgen over een bedrijf in Amstelveen dat wordt gerund door D66-raadslid Tawros Aslanjan en de zoon van de Italiaanse maffiabaas Alduino G., meldt het AD.

De twee zouden jeugdvrienden zijn en samen stakeholders zijn in meerdere bedrijven. “Het verband mag dan onschuldig zijn, het kan ook met een doel tot stand zijn gekomen”, zegt de Amsterdamse politie tegen het AD.

Op 26 november doorzocht de politie het appartement van de zoon van G. in Amstelveen. Het appartement was meer dan een miljoen waard en zou door zijn vader zijn gefinancierd.

Aslanjan was geschokt door de beschuldigingen dat er iets sinisters achter hun vriendschaps- en bedrijfsplannen zou kunnen zitten. “Ik keur de acties van zijn vader op geen enkele manier goed, maar ik vind dat zijn zoon er niet verantwoordelijk voor moet worden gehouden”, zei Aslanjan.

In februari werd G. gearresteerd in zijn luxe villa in Brazilië voor mensen- en drugshandel tussen Nederland, Brazilië en Salento. Volgens Braziliaanse onderzoekers speelde G., ook wel bekend als Gandhi of de Nederlander, een ‘fundamentele rol bij het bevorderen van criminele activiteiten’.

Lees ook:  Britten nemen schip van P&O Ferries in beslag na massaontslag

Rond dezelfde tijd nam de politie twee vuurwapens in beslag in het appartement van G. in Amsterdam.

Plaats een reactie