Zorgen over drukke Black Friday naarmate er meer Covid-beperkingen opdoemen

Image source - Pexels.com


Black Friday kan vrijdag voor extra drukte zorgen in de Nederlandse winkelstraten, wat gevoelig ligt door de recente besmettingen met het coronavirus. Koopjesjagers in het hele land kunnen op deze dag lucratieve aanbiedingen vinden in tal van winkels. Dit keer is de situatie echter anders dan voorgaande jaren.

Handelsverenigingen als RND en INretail pleitten ervoor om acties zoveel mogelijk over meerdere dagen te spreiden. Consumenten wordt ook geadviseerd om op rustige tijden te winkelen. Een woordvoerder van INretail durfde geen voorspellingen te doen, maar dacht dat de oproep tot minder drukte zou leiden. De branche moet een verantwoorde boodschap uitdragen om aanvullende beperkende maatregelen voor retailers zoveel mogelijk te voorkomen.

Black Friday kwam een ​​paar jaar geleden over uit de Verenigde Staten en werd breed omarmd. Maar er is nu ook een tegenbeweging die aan populariteit wint. Het goede doel Trees for All is enkele jaren geleden Green Friday gestart, met steun van verschillende winkelketens. Winkels als Dille & Kamille hebben op vrijdag geen speciale aanbiedingen en roepen mensen op om in plaats daarvan de natuur in te gaan. Intratuingroenten 1 vierkante meter voor elke boom die klanten vandaag kopen.

Pakketbezorgers zullen het waarschijnlijk erg druk hebben. PostNL verwacht vandaag en ook rond Cyber ​​Monday piekdrukte. Veel online retailers bieden de hele week kortingen aan. Bol.com, de grootste webshop van Nederland, denkt dat haar omzet rond de actie zelfs iets hoger zal zijn dan vorig jaar. Maar het noemde geen exacte cijfers. Het bedrijf probeert alle bestellingen op tijd, dus voor de feestdagen, te bezorgen.

Degenen die op zoek zijn naar Black Friday-verkopen, moeten oppassen dat ze niet voor nepaanbiedingen vallen. De Autoriteit Consument & Markt waarschuwde daar eerder deze week voor. Uit onderzoek van de toezichthouder blijkt dat webwinkels nog regelmatig stunten met aanbiedingen die beter lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Consumenten wordt aangeraden zich altijd af te vragen of ze een product willen voor de aangeboden prijs.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?