Zeven Nederlandse universiteiten in Times Top 100 ranking

Image source - Pexels.com


Vier van de beste Nederlandse universiteiten zijn gestegen in de nieuwe World University Rankings van het Britse tijdschrift Times Higher Education. Net als voorgaande jaren staan ​​er in totaal zeven Nederlandse universiteiten in de top 100.

Wageningen University & Research (WUR) is de hoogste plaats, op plek 53. Vorig jaar stond Wageningen ook aan de top van de Nederlandse universiteiten, toen op plek 62.

Ook de Universiteit van Amsterdam (UvA) steeg op de ranglijst, van plaats 66 naar plaats 65. De Universiteit Utrecht steeg zes plaatsen, van 75 naar 69. De universiteit in Leiden zakte slechts één plaats, van 70 naar 71. Erasmus Universiteit Rotterdam bleef op plaats 72, de TU Delft steeg van 78 naar 75 en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) bleef op plaats 80.

De Times Higher Education ranking is een van de belangrijkste internationale rankings voor het beoordelen van universitaire prestaties. Voor de laatste lijst werden meer dan 1.600 verschillende universiteiten in 99 landen en gebieden beoordeeld op verschillende factoren. Zo is gekeken naar onderwijs, onderzoek, kennisoverdracht en internationale positionering.

De University of Oxford staat voor het zesde jaar op rij op nummer 1. China heeft dit jaar voor het eerst twee instituten in de top 20 en dit jaar zijn er zes nieuwe landen en gebieden met hun universiteiten aan de lijst toegevoegd: Azerbeidzjan, Ecuador, Ethiopië, Fiji, Palestina en Tanzania.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?