Woon-werkverkeer, flexibiliteit de belangrijkste redenen om thuis te blijven werken

Image source - Pexels.com


De meeste Nederlanders die nu thuiswerken, willen dat ook na de uitbraak van het coronavirus blijven doen. Uit een groot onderzoek dat dinsdag door de Travel Differently Coalition is gepresenteerd, blijkt dat de gemiddelde werknemer die thuis werkt het liefst de helft van zijn werktijd thuis doorbrengt.

Voor dit onderzoek hebben onderzoekers van I&O Research de afgelopen maanden ruim 6 duizend werknemers ondervraagd. Ook voerden zij gesprekken met bestuurders en managers van 32 grote bedrijven.

De belangrijkste redenen om thuis te werken zijn reistijdbesparing en flexibeler omgaan met werktijden. Meer dan een derde van die enquêtes zei ook dat ze thuis efficiënter werken.

Het contact met collega’s is voor tweederde van de respondenten de belangrijkste reden om minimaal een paar dagen per week naar kantoor te gaan. 38 procent vindt het ook prettig om een ​​tijdje van huis te zijn en 22 procent denkt meer invloed te kunnen uitoefenen op het werk. Tien procent denkt dat het beter is voor hun carrière.

Door werknemers in de toekomst de mogelijkheid te geven om vanuit huis te werken, kunnen werkgevers de CO2-uitstoot aanzienlijk verminderen, aldus de Travel Differently Coalition. Daarnaast geven werknemers ook aan meer met het openbaar vervoer, de fiets of te voet te willen reizen. Ongeveer 80 procent van de grote organisaties is vertegenwoordigd in de coalitie.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?