Woningmarktcrisis dwingt exen om lang na scheiding samen te wonen

Image source - Pexels.com


Bij meer dan de helft van de echtscheidingen moeten exen na het uiteengaan nog minimaal een jaar samenwonen. Dat ontdekte de Vereniging van Familie- en Erfrechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS) in een onderzoek onder 275 leden, uitgevoerd met journalistiek platform Pointer.

79 procent van de deelnemers noemde de huisvestingsproblematiek na de scheiding zorgwekkend tot zeer zorgwekkend. Volgens ruim 90 procent van de advocaten en scheidingsbemiddelaars zijn de problemen de afgelopen vijf jaar toegenomen.

In de overspannen huizenmarkt hebben veel mensen moeite om een ​​betaalbare woning te vinden, zegt vFAS-voorzitter Alexander Leuftink. “Voor net gescheiden ouders is de situatie nog schrijnender. De financiële situatie is veranderd en een huis huren of kopen blijkt vaak te duur.”

En dat terwijl een echtscheiding vaak volgt op een emotionele periode waar mensen tijd voor nodig hebben om te herstellen, aldus Leuftink. “Dat wordt bijna onmogelijk als je nog onder hetzelfde dak moet wonen als je ex.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?