Winkels, kapsalons en sportscholen gaan vandaag weer open; Restaurants openen uit protest


Winkels mogen weer open vanaf zaterdag, zij moeten echter om 17.00 uur hun deuren weer sluiten. Klanten dienen 1,5 meter afstand te houden en mondkapjes te dragen. Ook het aantal mensen dat binnen mag is beperkt.

Daarnaast kondigde het kabinet vrijdagavond ook versoepelingen aan voor andere sectoren. Kappers, nagelstudio’s, sekswerkers en mensen in andere contactberoepen mogen weer aan het werk tot 17.00 uur

Ook alle sportactiviteiten, evenals kunst- en cultuurlessen zowel binnen als buiten, zijn weer mogelijk.

De horeca, musea, bioscopen en theaters moeten nog steeds gesloten blijven. Het kabinet bekijkt op 25 januari of Covid-maatregelen versoepeld kunnen worden.

Toch gaan horecagelegenheden in meerdere gemeenten in het hele land zaterdag uit protest open.

Vrijdag hielden enkele horecazaken al een soortgelijk protest, bijvoorbeeld in Valkburgn, Limburg en Alblasserdam.

Gemeenten draaien een luik om de horeca hun boodschap naar het kabinet te laten sturen. In de meeste steden duurt het protest tot 17.00 uur, maar sommige horecazaken kunnen langer doorgaan.

Lees ook:  Drukke avondspits verwacht vanwege Pinksteren

De vier grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag, hebben aangegeven geen horeca toe te staan. In Breda riep de lokale vestiging van de Koninklijke Horecabond Nederland (KHN) cafés op om niet open te gaan. Volgens de afdeling mag de horeca zich een dag niet laten gebruiken als teken van protest.

Plaats een reactie