WeTransfer annuleert de IPO van morgen te midden van onrust op de markt


Techbedrijf WeTransfer maakte bekend dat het zijn beursgang in Amsterdam voor vrijdag heeft geannuleerd vanwege de marktvolatiliteit op de beurzen. De aandelenkoersen zijn de laatste tijd sterk gedaald als gevolg van de bezorgdheid van beleggers over mogelijk snelle rentestijgingen in de Verenigde Staten, bedoeld om de hoge inflatie tegen te gaan. Met name technologieaandelen werden hierdoor hard geraakt.

WeTransfer maakte eerder deze maand bekend aandelen te willen noteren op de Amsterdamse beurs. Het bedrijf is eigenaar van de gelijknamige dienst voor digitale bestandsoverdracht. Het mikte op een marktwaarde van maximaal 716 miljoen euro. Met het geld dat tijdens een beursgang werd opgehaald, was WeTransfer van plan om verder te groeien, met acquisities als een van de beoogde strategieën.

Het bedrijf richt zich vooral op de creatieve sector en biedt andere diensten aan, zoals het online notitieblok Paper, digitaal plakboek Collect en Paste, een tool om presentaties te maken. Er is een gratis versie van de bestandsoverdrachtservice van het bedrijf die advertenties bevat, en premiumversies die worden aangeboden tegen een maandelijkse prijs. Het bedrijf heeft 87 miljoen gebruikers en 387.000 abonnees.

Lees ook:  Massale claim tegen Twitter voor het verkopen van data van 11 miljoen Nederlandse gebruikers

In een verklaring zei Gordon Willoughby, CEO van WeTransfer, dat hij toegewijd blijft aan het uitvoeren van de strategie en het voortzetten van het groeitraject van het bedrijf.

Plaats een reactie