Werkloosheid Nederland daalt tot pre-Covid-niveau

Image source - Pexels.com


De werkloosheid in Nederland is in oktober verder gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) was de werkloosheid hetzelfde als in februari 2020, vóór de uitbraak van het coronavirus. Door het sterke herstel van de coronacrisis is de vraag naar personeel groot en zijn er personeelstekorten in verschillende sectoren.

De werkloosheid als aandeel van de beroepsbevolking daalde tot 2,9 procent. In oktober waren 277.000 mensen werkloos. De werkloosheid bedroeg in september nog 3,1 procent.

Dankzij de coronasteun van de overheid bleef de werkloosheid enige tijd laag. In de zomermaanden, die eerder gesloten waren vanwege de beperkingen van het coronavirus, gingen verschillende vestigingen weer open. Hierdoor konden meer mensen aan het werk. Vooral jongeren hebben hiervan geprofiteerd.

In de afgelopen drie maanden is het aantal werknemers van 15 tot 75 jaar met gemiddeld 21.000 per maand gestegen tot 9,2 miljoen, aldus het statistiekbureau. Naast de werklozen waren er ook 3,7 miljoen niet-werkende mensen in deze leeftijdsgroep. Ze waren niet actief op zoek naar werk of waren niet direct beschikbaar. Het CBS rekent hen daarom niet tot de beroepsbevolking. Hun aantal daalde de afgelopen drie maanden met gemiddeld 19.000 per maand.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?