Werkgevers willen verplichte tests voor werknemers die naar kantoor komen

Image source - Pexels.com


Ruim 100 werkgevers in Nederland willen dat hun werknemers zich laten testen op het coronavirus voordat ze naar kantoor komen, constateert BNR na gesprekken met Ondernemend Nederland, werkgeversvereniging AWVN en arbodienst Capability. Ze vinden het de beste manier om de zorgen van gevaccineerde werknemers te verenigen, aldus de organisaties.

“Met testen accommodeer je iedereen, het is het meest neutrale systeem”, zegt Titus Kramer van Capability tegen de omroep. Het idee is dat alle medewerkers ‘s ochtends worden getest op Covid-19 voordat ze naar kantoor gaan, hoewel hij erkende dat dit geen gemakkelijke taak zal zijn.

“Er zijn altijd mensen die niet willen en weigeren mee te werken. Er zijn veel mensen die liever thuis blijven werken”, aldus Kramer. Capability merkte op dat mensen die in de productie werken meer bereid zijn zich te laten testen dan mensen die op kantoor werken, zei hij.

Ook bedrijven staan ​​volgens Kramer niet te popelen om deze maatregel aan te kondigen. “Vakbonden vinden het leuk, bedrijven zijn bang om in het nieuws te komen.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?