Werkgevers bieden steeds vaker griepprikken aan op het werk

Image source - Pexels.com


Steeds meer Nederlandse bedrijven geven hun personeel de mogelijkheid om op het werk een griepprik te halen. Werkgevers willen het ziekteverzuim deze winter minimaliseren. Medische experts waarschuwden dat de griepepidemie na 18 maanden social distancing extra hevig zou kunnen zijn, meldt BNR na gesprekken met de Nederlandse Griepstichting en verschillende bedrijven.

Ted van Essen van de Nederlandse Influenza Stichting benadrukte dat het krijgen van injecties altijd een beslissing moet zijn die een werknemer voor zichzelf maakt. Maar hij begrijpt waarom werkgevers de griepprik op het werk aanbieden. Een zieke kost gemiddeld 250 euro en wie griep krijgt, is zo’n veertien dagen buiten strijd, zegt hij tegen de omroep.

Volgens Van Essen zullen het vooral kleine zorgbedrijven zijn die om begrijpelijke redenen de griepprik willen geven. “Vaccinatie is daar dubbel belangrijk”, zei hij. Maar ook voor kleinere bedrijven in andere sectoren, waar enkele onmisbare medewerkers cruciaal zijn voor het uitvoeren van specifieke processen, is het zinvol.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?