Weinig draagvlak voor toegangspassen coronavirus in het hoger onderwijs

Image source - Pexels.com


In het hoger onderwijs is er weinig draagvlak voor de invoering van een corona-toegangspas voor studenten. Betrokkenen vrezen dat de pas zal leiden tot meer uitval en extra studievertraging, meldt De Telegraaf.

Het kabinet zei dinsdag in een persconferentie dat studenten mogelijk binnenkort een toegangspas voor het coronavirus moeten laten zien om de campus te betreden, mocht het aantal besmettingen met het coronavirus met de huidige maatregelen niet afnemen. De toegangspas is meestal een QR-code op de CoronaCheck-app, die aangeeft dat het onwaarschijnlijk is dat je het coronavirus bij je hebt vanwege een vaccinatie, een recente negatieve test of een recent herstel van Covid-19.

“We moeten voorzichtig zijn met dit soort acties”, zegt Lisanne de Roos van studentenvereniging ISO tegen de krant.

Ook instellingen voor hoger onderwijs zijn terughoudend om QR-codes te gaan gebruiken. “Behalve dat het de vrijheid van onderwijs aantast, moet je studenten die geen toegang hebben tot het coronavirus een volwaardig alternatief bieden. Dat is lastig met praktijkstudies”, zegt een woordvoerder van de HAN. de krant.

Meerdere ministeries wezen erop dat invoering van de toegangspas voor het coronavirus in het beroepsonderwijs een hoge drempel vormt voor de toegang voor grote groepen jongeren en dat dit kan leiden tot schooluitval. Het Outbreak Management Team bekijkt daarom alternatieven, zoals verplichte Covid-19-testen voor studenten.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?