Weer zorgt voor ergste spits van 2022; Avond woon-werkverkeer is misschien erger


Het natte en winderige weer zorgde donderdagochtend voor de ergste spits van dit jaar. Volgens de reizigersvereniging ANWB piekte het verkeer rond 8.50 uur met 887 kilometer file op de Nederlandse wegen. Het stormachtige weer houdt aan tot in de avond, dus de ANWB verwacht dat de avondspits weer een doozy wordt.

“Er was rond 8.45 uur een totale vertraging van bijna 3.000 minuten op de weg. Daarmee is het de drukste donderdagochtend van het jaar”, zegt Jorn de Vries van Flitsmeister. “Het oude record voor donderdagochtend stond op zo’n 2500 minuten. Het gure weer lijkt de oorzaak van de vele files te zijn.”

Meteorologisch instituut Het KNMI heeft code geel afgegeven voor het hele land, startend vanuit Limburg om 10.00 uur. Windstoten kunnen oplopen tot 75 kilometer per uur landinwaarts en 90 km/u langs de kust, waarschuwde het meteorologisch instituut.

De ANWB verwacht vanavond weer een drukke spits door buien en harde wind. In Zuid-Holland en Noord-Brabant zullen de wegen waarschijnlijk het drukst zijn, zegt de vereniging.

Lees ook:  Nederland op Europees gemiddelde met boardroomdiversiteit

Plaats een reactie