Weer een winderige dag met gevolgen voor alle vormen van verkeer in Nederland

Image source - Pexels.com


Inwoners van Nederland kunnen maandag verkeersproblemen verwachten, ongeacht het type vervoer dat ze gebruiken, aangezien het stormachtige weer van het weekend overwaait in de nieuwe week. Meteorologisch instituut KNMI heeft voor het hele land code geel afgegeven voor harde wind.

De harde wind zal het vliegverkeer blijven beïnvloeden. Schiphol meldde maandag om 7.30 uur 108 geannuleerde vertrekken en 113 geannuleerde aankomsten op haar website. Veel van de geannuleerde vluchten zijn KLM-vluchten. “Door stormachtig weer is ons vluchtschema verstoord”, waarschuwde de Nederlandse luchtvaartmaatschappij op haar website. “Grote annuleringen en vertragingen zijn te verwachten tot en met maandag 21 februari. We raden je dringend aan om je reisschema te heroverwegen en reizen van, naar of via Amsterdam uit te stellen.”

NS verwacht maandag de meeste treinen volgens dienstregeling te laten rijden, al rijden er op sommige trajecten minder treinen vanwege het weer. Tussen Dordrecht en Roosendaal rijden minder treinen, tussen Rotterdam Centraal Station en Breda en tussen Breda en Noorderkempen. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd en voor vertrek de NS-reisplanner raadplegen voor actuele informatie.

Rijkswaterstaat waarschuwde weggebruikers extra voorzichtig te zijn. “De week begint stormachtig. Naast moeilijke rijomstandigheden kunnen losse takken en andere voorwerpen van de vorige storm de weg opwaaien. Pas je rijstijl aan en wees extra alert”, klinkt het op Twitter.

Om 8.02 uur meldde de reizigersvereniging ANWB 46 files van 189 kilometer op de Nederlandse wegen. “Wegen kunnen gedeeltelijk of geheel afgesloten zijn door stormschade, dus houd de verkeersinformatie goed in de gaten”, adviseert de ANWB.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?