Weer een drukke dag verwacht op Schiphol

Image source - Pexels.com


Maandag wordt het weer druk op Schiphol. De luchthaven waarschuwde passagiers opnieuw om veel langere wachtrijen te verwachten dan normaal. Op maandagochtend wordt een piekdrukte verwacht. De rest van de dag zal ook druk zijn en reizigers kunnen verwachten dat ze langer in de rij moeten staan. De problemen hebben vooral te maken met personeelstekorten op de luchthaven.

Schiphol heeft luchtvaartmaatschappijen gevraagd het aantal reizigers te verminderen vanwege de grote drukte en de werkdruk van het luchthavenpersoneel te verlichten. Dat lukte zaterdag bijna, maar zondag niet. De komende dagen zullen ook druk zijn als de meivakantie voortduurt. Tot 8 mei reizen gemiddeld 174.000 passagiers per dag van, naar of via Schiphol.

Na een drukke zondag met lange wachtrijen noemde Schiphol de situatie beheersbaar. “De lijnen liepen redelijk goed. Er waren geen nieuwe annuleringen vanwege de drukte”, zegt een woordvoerder van Schiphol laat in de middag.

Schiphol wilde zondag het aantal passagiers met 5.800 terugbrengen, maar dat bleek niet mogelijk. “De oproep aan luchtvaartmaatschappijen om minder passagiers mee te nemen geldt op dit moment niet, maar we sluiten niet uit dat we die elders in het jaar weer gaan gebruiken als het echt niet anders kan en de behoefte groot is”, aldus de luchthavenwoordvoerder. zei.

Op de vraag welke maatregelen Schiphol neemt om lange wachtrijen tijdens toekomstige vakantieperiodes te voorkomen, zegt de luchthavenwoordvoerder: “We hebben de afgelopen periode ons best gedaan om personeel te werven. We zullen dat blijven doen. We zijn begonnen met het evalueren van de meivakantie en werken hard aan een plan voor de zomer.”

Reisbrancheorganisatie ANVR liet eerder al weten zo snel mogelijk met Schiphol om de tafel te gaan om de problemen op de luchthaven te bespreken. De organisatie wil vooral weten hoe de luchthaven de zomervakantie beter aankan.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?